Zdravlje = dobar metabolizam

  secret-to-happiness_web           

Kada je metabolizam dobar, glukoza (šećer) ulazi u ćelije i pretvori se u energiju. Što je metabolizam bolji , vaše telo će proizvoditi više energije (toplote).

Kada je vaš metabolizam optimalan, imate dobru energiju ceo dan, vaš san je dubok i okrepljujući, imate dobru mišićnu masu i toplo telo, vaša kosa sjaji a koža zrači, osećate se srećno, imate zdrav libido, varenje i cirkulacija su dobri, retko ili nikada niste bolesni i možete jesti dobro bez da vežbate satima svaki dan da bi održali idealnu težinu. S druge strane, kada je metabolizam usporen, osećate se kao da vam nedostaje energije, umorni ste, nemirno spavate što čini da se ujutro budite umorni, zatvor, nadimanje, smanjen libido, često mokrenje, suva koža i kosa, smanjena mišićna masa, sklonost gojenju, depresija, nemogućnost jasnog razmišljanja i stalan osećaj hladnoće.

Moja želja je da vam pomognem da razumete koja hrana, koji tip vežbi i način života podržavaju dobar metabolizam, a koji ga guše. Razumećete zašto preterivanje u vežbanju nikada nije dobro rešenje za dugoročno zdravlje. I na kraju, naučićete zašto su sreća i život sa svrhom i autentičnošću jako važni za optimalno zdravlje. Takođe želim da razumete da koliko god da mislite da ste “oštećeni”, možete se oporaviti i osećati bolje. Samo vam treba “pravi alat” i otvoren um, želja za ozdravljenjem i strpljenje. Sve o čemu ću govoriti je pomoglo meni na putu ka ozdravljenju i nadam se da će pomoći i vama.

Neka vam odmah bude jasno, NE govorim ovde o nikakvoj DIJETI. Ne volim dijete, zato što većina ograničava količinu unetih kalorija, lišavaju organizam od šećera, masti i drugih stvari koje su organizmu jako potrebni. Takodje, dijete vas čine gladnima, nervoznima, iritantnima…. I na kraju, sve dijete nagoveštavaju i “KRAJ” , dok je ovaj put NAČIN ŽIVOTA. Ovde želim da govorim o ishrani tela pravom hranom, o pravilnom vežbanju i pravoj ljubavi koju svi tako očajnički tražimo i želimo.

Toliko za uvod, a sada možemo početi!

Leave a Comment